Mainos
Mainos

Lapin matkailun kasvu hidastumassa

Lappiin odotetaan joulumatkailijoita talouspeikoista huolimatta viimevuotiseen tapaan. Finanssikriisin uskotaan kuitenkin taittavan Lapin matkailun kasvua jossakin määrin.

Lentoliikenteessä talvikausi tuo Lappiin uusia yhteyksiä. Matkailun kannalta Kittilä on nousemassa Lapin keskeiseksi kentäksi.

Finnairin kilpailija BlueOne avaa talvikaudella reitit Helsingistä Ivaloon ja Kuusamoon sekä yli kaksinkertaistaa Kittilän lentonsa. SAS puolestaan avaa reitin Tukholmasta ja Finncomm Tampereelta Kittilään.

Kittilästä onkin muodostumassa lentomatkailunkannalta keskeinen kenttä Lapissa.

- Kyllä me keski-Euroopasta yhdessä matkailuyrittäjien kanssa kasvua haemme. Kotimaan matkustamäärä on kuitenkin rajallinen. Toki he ovat meille tärkeitä, mutta tällä hetkellä teemme kovasti töitä kansainvälistymisen eteen ja seuraavalle talvelle yritämme saada paria uutta kohdetta Keski-Euroopasta, selittää Kittilän lentoaseman johtaja Kari Tohmo.

- Nyt on keskustelussa ollut Hollanti ja Amsterdam sekä Pariisi, jotka olisivat reittiluontoisia.

Talouskriisin odotetaan näkyvän jossain määrin Lapin matkailussakin. Levin Matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyry uskoo kuitenkin tulevaisuuteen.

- Se kasvu, mitä meillä nyt viime vuodet on ollut Levilläkin, tulee hidastumaan jonkin verran. Kasvun tiellä yhä ollaan ja tämä kausi näyttää hyvältä ja valoisalta.

Näillä näkymin Lappiin odotetaan jouluturisteja viime vuotiseen tapaan eli noin satatuhatta.

- Ulkomaalaisten osalta voisi sanoa, että vuoden päästä joulu on varmasti herkempi kuin tämä joulu, mutta investointeja tehdään 25-30 vuoden säteellä, joten en usko että matkailu tästä mihinkään vähenee, vaan jatkaa kasvua entisestään, Töyry jatkaa.

Oman värinsä heti joulun jälkeen tuo vuosi vuodelta kasvava venäläsituristien joukko. Nyt kolme tilausjunaa tuo matkailijoita Moskovasta myös Kolarin asemalle tilauslentojen lisäksi.

- Tällä hetkellä listoilla on jo yli 20 venäläistä konetta Moskovan suunnasta. (Liikenne) alkaa heti joulun jälkeen ja jatkuu puoleenväliin tammikuuta, Kittilän lentoaseman johtaja Kari Tohmo summaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme