Mainos
Mainos

Lapin metsien suojelukiista leimahti taas

Tutkijat vaativat luonnontilaisten metsien suojelua. Maa- ja metsätalousministeri ei halua lisää suojelua.

Kiista Lapin metsien suojelusta leimahti jälleen tänään täyteen vauhtiin. Suomalaiset tutkijat vaativat Suomessa jäljellä olevien luonnontilaisten metsien suojelemista. Tutkijoiden maa-ja metsätalousministeri Juha Korkeaojalle (kesk.) toimittaman vetoomuksen on tähän mennessä allekirjoittanut 239 tutkijaa.

Ministeri Korkeaoja järjesti tänään Helsingissä tutkijoille ja muille asianosaisille keskustelutilaisuuden aiheesta.

Kaikkiaan Suomen metsämaasta on yli 140 vuotta vanhoja, luonnontilaisia metsiä 4,4 prosenttia. Nyt niistä on suojeltu vajaat puolet. Valtaosa näistä metsistä sijaitsee Lapissa, mutta niitä on myös Etelä-Suomessa.

Metsä-Lapin metsistä on jo tällä hetkellä suojeltu 51 prosenttia. Etelä-Suomen metsistä on suojeltu vain 2-3 prosenttia.

Ympäristötoimittaja Päivi Mäki-Petäjä haastatteli eri osapuolia tänään

Tutkijat perustelevat suojelun lisäämistä metsäluonnon lajistollisen monimuotoisuuden säilyttämisellä.

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja ei pidä Lapin metsien lisäsuojelua perusteltuna. Ministeri kuitenkin toivoo, että keskustelu vaihtoehdoista eri osapuolten välillä jatkuu.

Lapin Liiton hallituksen puheenjohtaja Timo E. Korva tyrmää suoralta kädeltä vaatimukset lisäsuojelusta. Hän pitää tutkijoiden vaatimuksia pelkkänä akateemisena keskusteluna, jossa tosiasiat ovat unohtuneet.

(MTV3 / Päivi Mäki-Petäjä)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot