Mainos
Mainos

Lapin Poron kuivaliha sai EU-suojan

Lapin Poron kuivaliha on suojattu tuotteena EU:ssa.

Euroopan komissio lisäsi suomalaisen Lapin Poron kuivalihan suojatuista alkuperänimityksistä ja maantieteellisistä merkinnöistä ylläpidettävään luetteloon. Lapin Poron kuivalihana saa myydä vain tuotteita, jotka on tehty Suomen poronhoitoalueen poroista tietyin ehdoin.

Kuivaliha lisätään noin 1000 tuotetta jo sisältävään luetteloon, jossa olevia tuotteita suojataan maantieteellisten merkintöjen, alkuperänimitysten ja perinteisten tuotteiden suojaa koskevalla lainsäädännöllä.

Lapin Poron kuivalihaa kuvaillaan EU-hakemuksessa suhteellisen voimakkaan makuiseksi ja hienojakoisemmaksi kuin muita kuivalihoja. Hakemuksessa todetaan, että lihan koostumuksen kannalta olennainen kuivaamistaito kulkee perinnetietona poronhoitoa harjoittavissa suvuissa ja yrityksissä.

Suojausta haki Paliskuntain yhdistys.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot