Mainos
Mainos

Lapin tunturialueilla suuri lumivyöryriski

Lumivyöryjen riski on noussut suureksi Lapin tunturialueilla. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Jaakko Tainan mukaan lumivyöryriskiä ovat nostaneet runsaat lumisateet sekä tunturialueilla puhaltanut voimakas tuuli.

Tänään lumivyöryriski nousi nelosluokkaan Kilpisjärven, Saariselän Ounas-Pallaksen, Ylläs-Levin sekä Luosto-Pyhän alueilla. Rukan alueella lumivyöryn riski oli kolmosluokkaa eli riski on huomattava. Ilmatieteenlaitos arvioi lumivyöryriskiä asteikolla yhdestä viiteen.

- Nelosluokan lumivyöryriski tarkoittaa sitä, että luonnolliset ja ihmisen aiheuttamat riskit ovat todennäköisiä, Taina selventää.

Lapin alueen laskettelukeskuksissa lumivyöryriski ei koske hoidettuja rinteitä. Lumivyöry on mahdollinen sellaisilla rinnealueilla, joita ei hoideta. Lisääntyneestä lumivyöryriskistä informoidaan aina alueen asiakkaita ja laskettelijoita.

Taina arvioi, että lumivyöryriskit vähenevät sitä mukaa kuin tuulet heikkenevät ja lumisateet vähenevät. Viikonvaihteen aikana lumivyöryriskin ennustetaan putoavan yhdellä luokalla eli neljästä kolmeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme