Mainos
Mainos

Lapin turismiturvallisuus ontuu

Kuluttajaviraston mukaan Lapin turisteille tarjottavissa ohjelmapalveluissa on turvallisuuspuutteita. Tilauslennoilla Lappiin saapuville ulkomaisille turisteille tarjotaan erilaisia ohjelmapalveluita, kuten moottorikelkkailua, koiravaljakko- ja poroajeluita sekä mäenlaskua.

Parannettavaa on erityisesti palveluita tarjoavien yritysten toiminnan turvallisuussuunnittelussa ja -johtamisessa. Kuluttajavirasto ja kahdeksan Pohjois-Suomen kuntaa tutki asiaa loppuvuodesta 2007.

Tilauslennoilla Lappiin saapuville ulkomaisille turisteille tarjotaan erilaisia ohjelmapalveluita, kuten moottorikelkkailua, koiravaljakko- ja poroajeluita sekä mäenlaskua. Kuluttajaviraston valvontaprojekti paljasti, että näiden ns. charter-turismipalveluiden turvallisuudessa on puutteita.

Mahdollisiin onnettomuustilanteisiin reagointia vaikeuttaa se, että Lapin syrjäisillä alueilla pelastustoimen resurssit ovat rajalliset.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme