Mainos
Mainos

Lapin väestörakenne muuttumassa nopeasti

Lapin terve ja tasapainoinen väestörakenne on muuttumassa nopeasti. Tähän kiinnitti huomiota maaherra Hannele Pokka maakuntansa ikäihmisten vuoden avausjuhlassa Rovaniemellä tänään.

Arvion mukaan Lapissa on vuonna 2030 kolme kertaa niin paljon 85-vuotiaita ja kaksi kertaa niin paljon 65 vuotta täyttäneitä kuin nyt. Suurin osa eläkkeelle siirtyneistä lappilaisista on kuitenkin Pokan mukaan hyväkuntoista väkeä.
-Vielä viime vuosikymmenen vaihteessa Lappi oli kotipalveluitten kehittämisen kärjessä, mutta tällä hetkellä yllämme tuskin valtakunnan keskiarvolukuihin, Pokka pahoitteli.

Uusia hoitopaikkoja on tullut lähinnä yksityiselle puolelle. Lapin kuntien vanhusten hoitoon tarkoitetut rakennukset ovat Pokan mukaan kohtuullisen hyvässä kunnossa. Sen sijaan hoivapaikkojen henkilökunta on tiukilla.

YK on nimennyt vuoden 1999 ikäihmisten vuodeksi. Vuoden viralliset suojelijat ovat presidentti Mauno Koivisto ja rouva Tellervo Koivisto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme