Mainos
Mainos

Lapissa tulvat vielä tuloillaan

Lapin suurten jokien tulvat ovat viedä edessäpäin. Suomen ympäristökeskuksen mukaan toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, miten rajuiksi Lapin suurten jokien kevättulvat muodostuvat. Sen sijaan Pohjois-Pohjanmaalla tulvatilanne alkaa olla ohi.

Kalajoen tulva, vene

Suurtulva on yhä mahdollinen etenkin Kemijoella. Tulvatilanteeseen vaikuttaa nyt, miten nopeasti lumipeitteen alla olevat sulamisvedet lähtevät Lapissa liikkeelle.

Pohjois-Pohjanmaalla tulvatilanne alkaa olla ohi. Vain Iijoella joudutaan vedenpintaa tarkkailemaan: joen pinta on laskussa mutta saattaa vielä kääntyä nousuun.

Jäät lähtivät viikon etuajassa

Jäät ovat lähteneet järvistä ja joista tänä vuonna noin viikon etuajassa. Lapin järvissä on vielä puolen metrin jääpeite, mutta sekin on kohvan takia tavallista hauraampaa. Järvien vedenpinta nouseekin tällä hetkellä huimaa vauhtia.

Suomen ympäristökeskus ennustaa, että Itä-ja Pohjois-Suomen suurten järvien pinnat nousevat selvästi normaalia ylemmäksi kevään ja alkukesän aikana.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme