Mainos
Mainos

Lapissa vilkas matkailuviikonloppu

Lapissa on eilen ja tänään eletty kaikkien aikojen vilkkainta joulumatkailuviikonloppua. Kaikkiaan pohjoisen kentille laskeutui kuutisenkymmentä charteria. Koko joulusesonkina ylletään noin 50 000 lentomatkustajaan, joka on noin 10 000 viime talvista enemmän.

Turisteja

Joulumatkailu Lappiin jatkaa kovaa kasvuaan. Charterkoneilla saapuu joulukuun aikana pohjoisen kentille ennätysmäärä matkailijoita.

- Lentokoneiden määrää emme enää laske, mutta matkustajia tulee joulukuussa noin 50 000, Rovaniemen lentoaseman päällikkö Ossi Komppa kertoo.

Koneita tulee sadoittain, esimerkiksi tänä viikonloppuna Lapin kentille yhteensä kuutisenkymmentä. Pääosa joulumatkailijoista saapuu Englannista, mutta yhä enemmän myös muualta.

- Varsinaisesti ei ole tullut uusia maita, joista tänne Lappiin lennetään, mutta eksoottisia kylläkin. Löytyy Kyprosta, Kreikkaa. Italia on aivan uusi maa, josta tulee turisteja, Komppa sanoo.

Vilkkainta on Rovaniemellä. Tänä viikonloppuna sinne laskeutui liki 40 charteria. Lapissa varauduttiin myös siihen, että huonon sään johdosta kaikki sinne lentävät koneet ohjattaisiin Rovaniemelle. Tällöin olisi myös Lapin lennoston aluetta otettu koneiden paikoitustilaksi. Myös Kittilään tulee joulukuussa liki satakunta charteria, Ivaloon 25 ja Enontekiöllekin jokunen. Mikä sitten Lappiin houkuttelee? Niinpä tietenkin.

- Tulimme tapaamaan joulupukkia, katsomaan lunta ja ihmisiä, turisti Jonathan Cashley kertoo.

- Joulupukkia, poroja ja hiihtämistä täältä haemme, sanoo Victoria Marlene Englannista.

- Tietysti Rovaniemen lentokentän rajat tulevat jossakin vaiheessa vastaan siinä kuinka paljon koneita päivässä pystytään vastaanottamaan. Lähinnä rajoituksina ovat paikoituspaikkojen määrä ja asemarakennuksen koko. 20-30 charterkonetta päivässä pystytään hoitamaan, Komppa laskee.

Useimmat tänä viikonloppuna Lappiin lentäneet viipyvät vain päivän. Heidän kuljettamisekseen kentältä ja kohteesta toiseen on esimerkiksi Rovaniemelle jouduttu haalimaan toistasataa linja-autoa eri puolilta Pohjois-Suomea.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.12.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme