Mainos
Mainos

Lapissa vuoden suurin kokaiinitakavarikko

Pohjoinen tullipiiri on tehnyt jo toisen huomattavan kokaiinilöydön tänä syksynä. Tornion tulli takavarikoi lokakuun alussa 150 grammaa erityisen korkealaatuista kokaiinia huumekätköstä Kemistä.

Takavarikko liittyy jo tutkinnassa olevaan kokaiinin salakuljetusrikokseen. Tulli takavarikoi aiemmin syyskuussa 100 grammaa kokaiinia. Vangittuna ovat kemiläinen ja helsinkiläinen mies, joilla ei ole Suomessa aiempia huumetuomioita.

Tutkinnassa on käynyt ilmi, että kokaiinia on välitetty pääkaupunkiseudulle jopa yli 300 grammaa. Se on ollut Etelä-Amerikasta lähtöisin ja Ruotsin kautta Suomeen salakuljetettua.

Vuoden huomattavin kokaiinilöytö

Tutkintaa johtava tulliylitarkastaja Tuomo Kunnari sanoo, että Tornion tullin löytö on koko Suomen suurin kokaiinitakavarikko tänä vuonna.

250 grammasta kokaiinia saa katukaupassa jopa 50 000 euroa. Kunnarin mukaan korkealaatuisen huumeen kokaiinipitoisuus oli yli 90 prosenttia ja sitä olisi huomattavasti laimennettu katukauppaan.

Vastaavia kokaiinilöytöjä ei Kunnarin mukaan ole Lapissa aiemmin tehty. Tähän asti pohjoisen tulli on takavarikoinut miedompia huumeita, kuten hasista.

Kunnarin mukaan tulli on nyt katkaissut kokaiinireitin, jonka olemassaoloa on epäilty jo pidempään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme