Mainos
Mainos

Lappeenrannan edustalta löytyi laivanhylky

Arkeologian ja sukelluksen harrastajat ovat löytäneet Lappeenrannan edustalta vanhan laivanhylyn. Vajaan kuuden metrin syvyydessä lepäävä hylky löytyi viistokaikuluotaimella vajaa kuukausi sitten. Asiasta kertoo sanomalehti Etelä-Saimaa.

Karhusaaren lähelle uponnut laiva on 21,5 metriä pitkä ja 5,5 metriä leveä. Museoviraston ensi arvioiden mukaan alus on muinaisjäännös, eli se on vajonnut Saimaaseen vähintään sata vuotta sitten. Museoviraston alainen Merimuseo yrittää vielä kuluvan syksyn aikana tehdä hylkyyn tarkastussukelluksen.

Vedenalaiset muinaisjäännökset ovat rauhoitettuja muinaismuistolain perusteella. Hylkyihin ei saa koskea eikä niiden kohdalle saa ankkuroida venettä.

Lappeenranta on vuosisatoja vanha satamakaupunki. Sen edustalta on nyt julkisuuteen tulleen aluksen lisäksi löydetty kolme muuta muinaisjäännöksiksi luokiteltavaa hylkyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme