Mainos
Mainos

Lappeenrannassa ilma lämpeni päivän aikana ennätysvauhtia – toukokuun vaihteluennätys rikkoutui

Lämpötila ei ole koskaan aiemmin toukokuussa noussut näin paljon yhden päivän aikana, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Ennätyslukemaan 27,9 astetta päästiin Lappeenrannan Konnunsuolla, jossa aamuyöllä lämpötila laski 1 asteeseen vain noustakseen päivällä 28,9 asteeseen.

– Tähän tarvittiin tällainen selkeä sää ja äärimmäisen kuiva ilma. Kun sää on selkeä, yöllä maanpinta saa vapaasti säteillä lämpöä avaruuteen ja päivällä lämpenee mahdollisimman paljon. Jos ilma olisi ollut kosteaa, yöllä olisi muodostunut sumua, jolloin lämpötilan pudotus olisi jarruuntunut eikä maanpinta olisi päässyt jäähtymään, kertoo meteorologi Antti Jylhä-Ollila Ilmatieteen laitokselta.

Aiempi lämpötilan vuorokausivaihtelun ennätys oli vuodelta 1971 Enontekiön Kalmankaltiolla, kun vapunjuhlijoita helli lämpötilan nousu -24,6 asteesta 2,9 asteeseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme