Mainos
Mainos

Lappeenrannasta lentäen Pietariin lokakuussa

Finnair aloittaa säännölliset reittilennot Lappeenrannan ja Pietarin välillä lokakuun lopussa. Lentojen piti käynnistyä jo keväällä, mutta neuvottelut Venäjän ilmailuviranomaisten ja Aeroflotin kanssa venyivät odotettua pitemmiksi.

-Ilmailuviranomaiset kytkivät lennot Aeroflotin ja Finnairin väliseen sopimukseen, ja nyt kun kaupallinen sopimus on kunnossa, voi liikenne myös viranomaisten puolesta alkaa, kertoi Finnairin liikennesuunnittelupäällikkö Eero Laks.

Lentotoiminta edellyttää vielä väylän oikaisua ja lyhyemmän reitin virallistamista, minkä Laks uskoo olevan kunnossa ensimmäiseen lähtöön eli lokakuun 27:een päivään mennessä.

Matkustajia kuljetetaan 34-paikkaisella Saab SF340 -koneella joka arkipäivä Pietarista Lappeenrantaan ja takaisin. Ennakkokysyntä perustuu pääasiassa työmatkaliikenteeseen, mitä Laksin mukaan lisää lentojen Helsinki-yhteys.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme