Mainos
Mainos

Lappeenranta noussut venäläisten suosikkikohteeksi

Lappeenranta on noussut venäläisten tärkeimmäksi ostosmatkakohteeksi Suomessa, kertoo tuore rajahaastattelututkimus. Tutkimuksen mukaan venäläiset tekevät Lappeenrannan seudulle tänä vuonna yli 600000 matkaa, joista kaksi kolmasosaa on yksityisiä ostosmatkoja. Tavaraostoihin venäläiset käyttävät tänä vuonna Lappeenrannan seudulla yli sata miljoonaa euroa.

Tutkimuksen tehneen Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy:n mukaan Lappeenranta on ohittanut Helsingin tänä vuonna suosituimpana matkakohteena.

Venäläisten matkat Suomeen lisääntyvät tänä vuonna 15 prosenttia viime vuodesta. Ostos- ja lomamatkojen jälkeen kolmanneksi yleisin syy maahantuloon on vierailu tuttavien luona.

Selvityksen mukaan finanssikriisi ei uhkaa merkittävässä määrin venäläisten Suomen matkailua, vaikka se heikentäisikin venäläisten ostovoimaa ja matkustusmahdollisuuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme