Mainos
Mainos

Lappi päihittää Keski-Afrikan henkirikosluvuissa

Länsi-Uudenmaan henkirikosmäärä puolestaan vastaa Länsi- ja Keski-Euroopan tilannetta. Henkirikoksia tapahtuu vähän myös Suomen rannikkoalueilla ja Ahvenanmaalla.

Lapissa, Pohjois-Karjalassa, Päijät-Hämeessä ja Kainuussa surmataan asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän ihmisiä kuin muualla maassa.

Helsingin Sanomien teettämän selvityksen mukaan Lapissa tapahtui vuosina 2000-2005 moninkertaisesti enemmän henkirikoksia asukasta kohti kuin Länsi-Uudellamaalla.

Länsi-Uudellamaalla surmattiin samaan aikaan vähemmän ihmisiä kuin muualla maassa. Muita vähäisen henkirikollisuuden alueita olivat Uusimaa, rannikkoalueet ja Ahvenanmaa.

Maakuntien välisiä eroja voi havainnollistaa vertaamalla henkirikosmääriä ulkomaiden tilanteisiin. Esimerkiksi Lapissa surmataan asukaslukuun suhteutettuna enemmän ihmisiä kuin Länsi- ja Keski-Afrikassa. Länsi-Uudenmaan henkirikosmäärä vastaa Länsi- ja Keski-Euroopan tilannetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot