Mainos
Mainos

Lappiin jopa yli 20 astetta pakkasta, mustaa jäätä etelään

Lähiyöt ovat kylmiä suuressa osassa maata.

Muutaman päivän poutasää tuo mukanaan selkeitä ja kylmiä öitä.

– Päivälämpötilat eivät juurikaan muutu muualla kuin pohjoisessa, mutta yöt kylmenevät. Selkeillä alueilla on lähiöinä laajalti pakkasta tai lämpötila laskee ainakin nollan tienoille. Petollista mustaa jäätä voi esiintyä ensi yönä ja aamulla etenkin maan etelä- ja länsiosassa, paikoin muuallakin, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Maan etelä- ja keskiosassa päivälämpötilat ovat parista plusasteesta viiteen asteeseen. Lapissa voi torstaiaamuna ja paikoin päivälläkin olla pakkasta kymmenisen astetta. Idässä voi tulla yksittäisiä räntä- tai lumikuuroja, muualla on poutaista.

– Torstain ja perjantain välisenä yönä pakkanen kiristyy Lapissa entisestään. Pakkasta on yleisesti 15-20 astetta, paikoin voi olla jopa 25 astetta, sanoo Aleksi Jokela.

Perjantaina illalla Suomeen saapuu voimakas matalapaine. Sää lauhtuu ja tuuli voimistuu, ainakin tuntureilla jopa myrskyisäksi asti.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaKommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme