Mainos
Mainos

Lappiin keskimääräistä pienemmät tulvat

Vain poikkeuksellisen kovat vesisateet ja samanaikainen nopea vuorokauden keskilämpötilan nousu voivat tehdä muutoksia ennusteeseen.

Kevään tulvien arvioidaan jäävän Lapissa tänä vuonna keskimääräistä jonkin verran pienemmiksi. Vain Kemi- ja Ounasjoella tulvavesien arvioidaan nousevan lähes keskimääräiselle tasolle.

Suurimpia muutoksia Lapin ympäristökeskuksen torstaiseen ennusteeseen voivat aiheuttaa poikkeuksellisen kovat vesisateet ja samanaikainen nopea vuorokauden keskilämpötilan nousu.

Simojoen tulvahuipun arvioidaan olevan huhti-toukokuun vaihteessa. Tornionjoessa ja Ivalojoessa vesi olisi korkeimmillaan toukokuun puolivälin jälkeen. Ennusteen mukaan Tenojoella virtaamat kääntyvät nousuun myös toukokuun puolivälissä ja huippu on toukokuun loppupuolella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot