Mainos
Mainos

Lappiin luvassa vuosikymmenen paras talvisesonki – vilkkain päivä 18. joulukuuta

Lentoliikenteen talvesta näyttää tulevan vilkkain sitten vuoden 2007. Lappiin odotetaan joulukuun aikana saapuvan yhteensä 500 tilaus- ja reittilentoa. Niistä reilut 450 on tilauslentoja.

Vilkkaimmilla lentoasemilla Rovaniemellä ja Kittilässä tilauslentojen arvioidaan pysyvän samalla tasolla kuin viime vuonna, mutta Ivalossa on luvassa runsasta kasvua.

Vilkkain päivä sekä Kittilässä että Rovaniemellä on näillä näkymin 18. joulukuuta.

– Tilauslentojen määrän tasainen vuosittainen kasvu kertoo siitä, että Lappi on vakiinnuttanut asemansa suosittuna talvilomakohteena, johtaja Joni Sundelin Finaviasta sanoo. Myös kesäkausi Lapissa kasvattaa hänen mukaansa suosiotaan.

Joulunalusviikolla tilauslentoja laskeutuu Lappiin parhaimmillaan kolmisenkymmentä päivässä. Eniten turisteja saapuu Britanniasta, mutta lentoja saapuu myös Saksasta, Italiasta, Hollannista, Ranskasta ja Espanjasta.

Lisäksi maailman suurin verkkokauppayhtiö Alibaba ilmoitti lokakuussa 2016 tuovansa ensi vuonna Rovaniemen seudulle 50 000 kiinalaisturistia, joista 3 000 saapuu Lappiin tulevana talvena.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme