Mainos
Mainos

Lappiin toivotaan Hollannin ilmavoimien koulutuskeskusta

Lappiin Enontekiön kuntaan haluttaisiin perustaa Hollannin ilmavoimien helikopterikoulutuskeskus. Kunnanjohtajan mukaan hanke olisi piristysruisku näivettyvälle kunnalle. Puolustusministeriö ei puolestaan lämpene hankkeelle.

helikopteri


Enontekiön kunnanjohtaja Pentti Keskitalo myöntää, että hankkeen suunnittelu on totta. Kuntaan on oltu yhteydessä sekä yhteysmiesten kautta ja asiasta on käyty kirjeenvaihtoa. Enontekiöllä toivotaan, että sen nykyisin varsin vähän käytetylle lentokentälle saataisiin enemmän toimintaa. Kunta onkin jo käynyt keskusteluja koulutuskeskuksen perustamisesta.

Helikopterikoulutushankkeen taustalla on se, että Euroopan ilmatila on täynnä ja esimerkiksi hollantilaiset joutuvat käymään aina Texasissa asti harjoittelemassa. Hanketta on käsitelty kaikessa hiljaisuudessa jo puolustusministeriössä. Ministeriön mukaan se ei ole mahdollien siitä yksinkertaisesa syystä, että laki kieltää vieraan valtion sotilaslentäjien toiminnan maamme ilmatilassa. Se pitääkin asiaa loppuunkäsiteltynä.

Samantyyppistä hanketta puuhataan kuitenkin parhaillaan Kanadassa, jossa kouluetaan Euroopan valtioiden sotilaslentäjiä jatkossa -ja erittäin hvyää korvausta vastaan.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot