Mainos
Mainos

Lapsen juhlapäivän toive: "Isä voisi olla enemmän kotona"

Vantaalaisessa kuljetusalan yrittäjäperheessä Matti-ukki painaa yhä kovimmillaan 70 tunnin työviikkoa. Se kertoo, että näissä piireissä ei työntekoa pelätä. Läheisiä ei kuitenkaan unohdeta – perinteiselle isänpäivälounaalle löytyy aikaa kolmessa sukupolvessa.

– Poikien myötä tämä on tärkeä päivä. Sitä on mukava juhlia lasten kanssa. Ja oma isäni on hyvä esikuva yhtiökumppani. Hänen opeilla olen menestynyt, tiivistää Ville Väätäinen.

"Kaikki on itsestä kiinni"

Yhtiö siirtyi työteliäälle pojalle "verenperintönä". Matti jatkaa mukana hommissa. 

– Työtunteja ei kannata laskea, Ville-isä naurahtaa.

– Villellä on vielä tuo autokorjaamokin vedettävänä. Ja Suomessa on tämä työvoimapula. Me joudumme molemmat olemaan töissä vähän liian paljon, Matti Väätäinen pohtii. 

Mutta mitä tärkeää Ville on Matti-isältään oppinut?

– Kaikki elämässä on itsestä kiinni. Joko menestyt tai rämmit, niin se on itsestä kiinni. Se on ehkä se paras oppi, mitä olen isältäni saanut, Ville-isä toteaa.

Samankaltainen oppi näkyy myös jälkikasvussa.

– Että elämässä mikään ei tule ilman töitä. Koulua pitää käydä kovemmin ja pitää puoliaan, toteaa 11-vuotias Vito Väätäinen.

"Ei tavaraa, vaan aikaa"

Millainen isä Ville on?

– Mukava. Hän voisi antaa vähän enemmän aikaa meille lapsille. Isä voisi olla enemmän kotona, kun hän tekee niin paljon töitä, Vito toivoo. 

Ukki on samalla linjalla.

– Ville on varmaan parhaita isiä mitä olla voi, mutta työ vie. Yrittäjän elämä on tällaista. Aikaahan näille kavereille pitäisi antaa. Ei tavaraa, vaan aikaa, Matti-ukki kuittaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme