Mainos
Mainos

Lapsen oikeuksien päivän teemana yhdenvertaisuus

Tänään vietetään kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää. Tällä kertaa Suomen Unicef on valinnut päivän teemaksi yhdenvertaisuuden.

Päivän tarkoituksena on korostaa, että jokaisella lapsella on samat oikeudet kasvaa ja kehittyä turvallisessa, lasta arvostavassa ympäristössä.

Samoin muistutetaan, ettei yhtäkään lasta saa syrjiä hänen tai hänen vanhempiensa ulkonäön, alkuperän, mielipiteiden tai muiden ominaisuuksien takia.

Lapsen etu ensi sijalla

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Sopimus hyväksyttiin vuonna 1989.

Kaikkia alle 18-vuotiaita koskevassa sopimuksessa luetellaan lapsille kuuluvat oikeudet sekä asettaa valtioille ensisijaisen vastuun niiden toteuttamisesta.

Lapsen oikeuksien sopimuksessa painotetaan syrjimättömyyttä, lapsen oikeutta elämään ja kehittymiseen sekä lapsen näkemysten kunnioittamista kaikissa häntä koskevissa asioissa. Lisäksi korostetaan, että lapsen etu on otettava ensisijaisesti huomioon kaikissa päätöksissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot