Mainos
Mainos

Lapset saavat kotona enemmän tukkapöllyä kuin sijaisperheessä

Sijaisperhe tai laitos on lapselle usein väkivallattomampi paikka elää kuin koti. Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ovat joutuneet harvemmin heistä huolehtivien aikuisten väkivallan kohteeksi kuin ne, jotka asuvat omien vanhempiensa kanssa. Tiedot käyvät ilmi Poliisiammattikorkeakoulussa tehdystä tutkimuksesta.

Esimerkiksi tukkapöllyä kertoo saaneensa 17 prosenttia kotona asuvista lapsista, mutta vain kuusi prosenttia sijoitetuista lapsista.

Kuusi prosenttia kotona asuvista ja kolme prosenttia sijoitetuista lapsista kertoo, että heitä on lyöty.

Henkisessä väkivallassa erot eivät ole yhtä suuria. Kotona asuvista 55 prosenttia ja sijoitetuista lapsista 42 prosenttia kertoi kokeneensa henkistä väkivaltaa.

Kotona saa esimerkiksi helposti haukut vanhemmiltaan. Kotona asuvista 42 prosenttia ja sijoitetuista lapsista 28 prosenttia kertoi saaneensa haukkuja heistä huolehtivilta aikuisilta.

Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä julkaistu tutkimus perustuu Lapsiuhritutkimuksen aineistoon. Sen ovat tehneet tohtori Noora Ellonen Poliisiammattikorkeakoulusta ja professori Tarja Pösö Tampereen yliopistosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot