Mainos
Mainos

Lapset unohtuvat Aurinkorannikolla – sosiaalityöntekijälle tarvetta

Espanjan etelärannikolla asuu arvioiden mukaan jopa 30 000 suomalaista ja määrä kasvaa vuosi vuodelta. Sosiaalisten ongelmien katsottiin lisääntyneet niin paljon, että sosiaali- ja terveysministeriö ja ulkoministeriö päättivät vuosi sitten palkata alueelle suomalaisen sosiaalityöntekijän. Vuoden määräaika on nyt päättynyt ja hankkeelle halutaan jatkoa.

Fuengirola.fi – lehden päätoimittaja Antti Pekkarisen mielestä sosiaalityöntekijälle oli suuri tarve.

– Yksi suurimpia työllistäjiä oli lastensuojelu. Täällä on ollut tapauksia, että vanhemmat ovat tulleet sapattivapaalle ja hankkiutuneet sellaisiin lomatunnelmiin, että lasten asiat eivät menneet ihan hyvin. Monella on myös taloudellisia ongelmia. Yksi suomalaisten keskuudessa melko yleinen asia on myös yksinäisyys ja kaikki sen seuraukset.

– Alkoholi on ongelma suomalaisille kaikkialla ja niin se on monelle täälläkin, Pekkarinen pohtii.

Pekkarinen kiittelee Aurinkorannikon suomalaisten yhteishenkeä ja seurakunnan roolia.

– Seurakunnan rooli on täällä erittäin merkittävä ja pappi on täällä suomalaisyhteisön henkinen ja hengellinen johtaja. On ollut hienoa nähdä seurakunnan vapaaehtoisten uhrautuvaa vapaaehtoistyötä esimerkiksi sosiaalityön ja lasten kerhojen parissa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt jatkaa hankkeen rahoitusta. Asiasta neuvotellaan kuun lopussa vielä ulkoministeriön kanssa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot