Mainos
Mainos

Lapset vanhempiensa opettajina

Suomen kouluissa on käynnistynyt kolmivuotinen "Opi lastesi huominen" tietojen hallintakoulutus, jossa oppilaat opettavat vanhempiaan tietokoneiden käytössä. Tällainen opetusmuto on saanut innostuneet vastaanoton ja siitä on tullut jo osa kodin ja koulun välistä yhteistyötä Mikkelin maalaiskunnassa. Opetuksen tavoitteena on sähköposti- ja internet-yhteyksien luominen kodin ja koulun välille.

Suomi rynnii nyt koululaitoksen voimin kohti lopullista tietoyhteiskuntaa. Mukaan on valjastettu opettajat, oppilaat ja heidän vanhempansa.

Esimerkiksi Mikkelin Olkkolan kyläkoulussa oppilaiden vanhemmat saavat tietojenhallintaopetusta jo täyttä päätä koulussa opiskelevilta lapsiltaan. Koulun tavoitteena on tavoittaa ne aikuiset, jotka muuten jäisivät tietoyhteiskunnan ulottumattomiin. Tavoite näyttää nyt onnistuvan ennakoitua paremmin.
(MTV3/Pentti Jormanainen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme