Mainos
Mainos

Lapsi kyydissä - tupakointi kielletty

Uuden tupakkalain tavoitteena on tupakkatuotteiden käytön loppuminen.

Uusi tupakointilaki kieltää tupakoinnin autossa, jossa on kyydissä lapsia. Laki kieltäisi sauhuttelun myös lasten ja nuorten käytössä olevissa tiloissa sisällä ja ulkona.

Jos hallituksen esitys menee läpi, laki tulee voimaan vuonna 2010.

Tupakkatuotteita ei saisi myydä eikä muutoin luovuttaa alle 18-vuotiaille, joilta myös kiellettäisiin tuotteiden maahantuonti ja hallussapito. Tupakkatuotteiden myyjälle säädettäisiin 18 vuoden ikäraja.

Myyntirikoksesta saisi sakkoja tai enimmillään kuusi kuukautta vankeutta.

Nikotiinivalmisteet myös ravintoloihin

Tupakkatuotteiden ja niiden tavaramerkkien esilläpito vähittäismyyntipaikassa kiellettäisiin. Nuuskaa saisi tuoda omaan, henkilökohtaiseen käyttöön enintään 30 kappaletta 50 gramman rasioita. Lisäksi tupakkatuotteiden myynti automaatista kiellettäisiin.

Nikotiinivalmisteet halutaan saada myyntiin kauppojen, kioskien ja huoltoasemien lisäksi myös ravitsemusliikkeisiin.

Tupakkatuotteiden esilläpitoa koskevalle kiellolle samoin kuin hotellihuoneiden tupakointirajoituksille säädettäisiin kahden vuoden siirtymäaika. Tupakan myynti automaatista kiellettäisiin neljän vuoden siirtymäajalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot