Mainos
Mainos

Lapsi loukkasi jalkansa hypätessään laiturilta veteen – ilkivalta uimarannoilla aiheuttaa vaaratilanteita

Lapsi loukkasi keskiviikkona jalkansa metalliin hypätessään Espoossa uimarannan laiturilta veteen.

Kaupunki pyysi Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sukeltajia tarkastamaan merenpohjan laiturin ympäristöstä turvallisuuden varmistamiseksi.

Pelastussukeltaja löysi pohjasta metallisen roska-astian, johon lapsi todennäköisesti oli jalkansa satuttanut. Lisäksi merestä löytyi polkupyörä ja muuta pientä metallia.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja Espoon kaupungin liikuntapalvelut muistuttavat ilkivallan aiheuttamista vaaroista. Sukeltajat tarkistavat uimarannat aina ennen uimakauden alkua.

Pelastuslaitos huomauttaa, että jos mereen tai järviin heitetään vierasesineitä, on laiturilta hyppääjillä ja uimareilla loukkaantumisen lisäksi vaara halvaantua tai hukkua. Ilkivallan tekijä on vastuussa vahingosta. Myös luonto ja eläimet kärsivät vierasesineistä ympäristössä. 

Aina uimaan mennessä on tärkeää muistaa, että veden pinnan alla voi piillä vaaroja. Yleisillä uimapaikoillakaan ei kannata hypätä laiturilta tuntemattomaan veteen. Ensin tulee varovasti veteen mennen tarkistaa, ettei vaaraa ole, pelastuslaitos muistuttaa tiedotteessaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme