Mainos
Mainos

Lapsi voi saada papilloomaviruksen vanhemmiltaan

Papilloomavirukset ovat aiemmin oletettua yleisempiä, kertoo tuore väitös. Yleisimmin virusta löytyy puolen vuoden ikäisiltä lapsilta.

Vanhemmalla oleva papilloomavirus voi siirtyä lapselle syljen tai käsissä olevien syylien välityksellä. Papilloomavirukset ovat pikkulapsilla aiemmin oletettua yleisempiä, ja lapset saavat tartunnan huomattavasti nuorempina kuin tähän asti on tiedetty, selviää lauantaina Turussa tarkastettavasta väitöksestä.

Tutkimuksen mukaan papilloomavirus voi löytyä jo vastasyntyneeltä. Eniten sitä on havaittu puolen vuoden ikäisillä lapsilla. Virus saattaa aiheuttaa muutoksia limakalvoihin, mutta on yleensä oireeton. Papilloomavirus jää lisäksi pysyväksi vain pienelle osalle lapsista.

- Piilevät virustulehdukset ovat yleisiä sekä lapsilla että heidän vanhemmillaan, ja ne häviävät yleensä seurannan aikana, lääketieteen lisensiaatti Marjut Rintala muistuttaa.

Rintalan väitös on osa laajaa seurantatutkimusta, johon osallistuu yli 300 perhettä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme