Mainos
Mainos

Lapsiasiainvaltuutettu haluaa Suomeen lapsi- ja perheministerin

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula vaatii tulevaan hallitukseen lapsi- ja perheministerin. Nyt lasten ja perheiden asiat ovat hajallaan eri ministeriöissä.

- Lasten etua jarruttaa hallinnonala- ja ammattikunta-ajattelu. Perheasioita on suunniteltava ja johdettava kokonaisuutena.

Perhe-etuuksien reaaliarvo on pudonnut viime vuosikymmeninä. Monissa Euroopan maissa lapsiperheet saavat verohelpotuksia, Aula huomauttaa.

Lapsiperheet tarvitsevat valtuutetun mielestä enemmän myös henkistä tukea. Erityisesti lasten yksinäisyys huolettaa lapsiasiavaltuutettua. Ratkaisuna voisivat olla vanhempien osa-aikatyö, koululaisten iltapäivähoito ja pidempi vanhempainvapaakausi.

Aula pitää tärkeänä, että vanhempien parisuhdetta tuetaan ajoissa ja perhelähtöisesti. Hän muuntaisi koulut toimintakeskuksiksi, joissa opitaan sosiaalisia taitoja ja yhteisöllisyyttä. Kouluihin pitäisi hänestä myös saada enemmän kuraattoreita ja psykologeja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme