Mainos
Mainos

Lapsiasiamies toteutumassa ensi vuoden budjettiin

Lapsiasiamiehen virka pyritään saamaan ensi vuoden talousarvioon. Suomi on ainoa Pohjoismaa, josta lapsiasiamies puuttuu.

Lapsiasiamiehen virka näyttäisi olevan viimein toteutumassa myös Suomessa. Virka pyritään saamaan ensi vuoden talousarvioon, lupasii peruspalveluministeri Liisa Hyssälä (kesk.) Espoon Hanasaaressa järjestetyssä seminaarissa tänään.

Suomi on ainoa Pohjoismaa, josta lapsiasiamies puuttuu. Viran perustamiseksi on tehty eduskunnassa vuosien kuluessa kymmeniä lakialoitteita. Lapsiasiamies on kirjattu myös hallitusohjelmaan.

Suomessa lapsiasiamies aloittaisi ilmeisesti melko vaatimattomasti. Hyssälä ei täsmentänyt, minkälaiset resurssit lapsiasiamies saisi. Ruotsissa lapsiasiamiehellä on apuna toimistossaan 25 työntekijää.

Ruotsin lapsiasiamies Lena Nyberg sanoi, että lasten oikeuksien toteutumisessa on usein kyse asenteista lapsia kohtaan, ei niinkään rahasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme