Mainos
Mainos

Lapsiasiavaltuutettu aloitti työnsä

Lapsiasiavaltuutettu on uusi valtakunnallinen viranomainen, joka edistää lapsen edun toteutumista yhteiskunnassa.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula on aloittanut työnsä Jyväskylässä. Lapsiasiavaltuutettu on uusi valtakunnallinen viranomainen. Valtioneuvosto nimitti Aulan virkaan kesäkuussa. Hän on entinen keskustan kansanedustaja.

Lapsiasiavaltuutettu edistää lapsen edun ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassamme. Hän ei kuitenkaan käsittele yksittäisten lasten tai perheiden asioita, kuten huostaanottoa tai huoltajuutta.

MTV3:n uutisille Aula kertoi haluavansa työssään painottaa erityisesti lasten ja nuorten pahoinvoinnin ennaltaehkäisevää työtä.

- Olisi hyvin tärkeää saada pahoinvoivien lasten määrän kasvu pysähtymään. Siksi kannan huolta erityisesti lasten ja perheiden ongelmatilanteiden ennalta ehkäisevän työn voimavaroista eli neuvolasta, kouluterveydenhuollosta ja erilaisesta vanhemmuuden tukemisesta, Aula luetteloi.

Lapsiasiavaltuutetun toimisto sijaitsee Jyväskylässä samassa kiinteistössä kuin Länsi-Suomen lääninhallituksen alueellinen palveluyksikkö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot