Mainos
Mainos

Lapsiasiavaltuutettu: Lapsia ei saa laittaa säilöön

Yksin tulevat alaikäiset turvapaikanhakijat pitäisi rinnastaa lastensuojelun asiakkaisiin, toteaa lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula. Se tarkoittaisi, että heitä ei laitettaisi säilöön missään olosuhteissa.

Vaikka Suomessa säilöön otetaan vain joitakin lapsia vuodessa, on kyse Aulan mukaan isosta periaatteellisesta ongelmasta.

– Meidän pitäisi kohdella turvapaikanhakijalapsia samalla tavalla kuin kohtelemme suomalaislapsia. Jos kohtaamme suomalaislapsen ilman huoltajaa, me emme laita häntä säilöön, vaan järjestämme hänelle lastensuojelun tukea.

Suomessa ollaan parhaillaan muuttamassa alaikäisten turvapaikanhakijoiden säilöönottoa koskevaa lakia niin, että ilman huoltajaa tulevia ei saisi enää laittaa säilöön. Aula kieltäisi kaikkien alle 18-vuotiaiden turvapaikanhakijoiden säilöönoton.

Ulkomaalainen voidaan ottaa säilöön esimerkiksi silloin, jos hänen epäillään syyllistyvän rikokseen tai piileskelevän viranomaisia maasta poistamispäätöksen jälkeen. Syyksi riittää myös epäselvä henkilöllisyys.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme