Mainos
Mainos

Lapsiasiavaltuutetulle runsaasti yhteydenottoja

Yleisin lapsiasiavaltuutetulle osoitettu huolenaihe ovat kouluun liittyvät ongelmat. Myös lasten huostaanottotilanteet askarruttavat kansalaisia.

Lapsiasiavaltuutetun toimisto on yllättynyt saamansa palautteen runsaudesta. Toimistoon on tullut syyskuun aikana jo yli 200 yhteydenottoa.

Puolet näistä on kansalaisten esittämiä huolenaiheita lasten oikeuksista. Toinen puoli oli yhteistyöpyyntöjä, alustus- ja puhepyyntöjä sekä tiedotusvälineiden haastattelupyyntöjä.

- Ympäröivän yhteiskunnan odotukset lapsiasiavaltuutetun työtä ja toimintaa kohtaan ovat todella mittavat suhteessa toimistomme voimavaroihin. Meitä on tällä hetkellä vain kaksi henkeä, toteaa lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula.

- Me emme pysty toimimaan palvelevana puhelimena emmekä lakiasiainneuvontana. Ja tietysti monia yhteydenottoja ohjaamme suoraan varsinaisille valitusviranomaisille.

Yleisin huolenaihe ovat olleet kouluun liittyvät ongelmat. Palautetta on tullut erityisesti kouluverkon supistamisesta sekä koulukiusaamisesta. Toiseksi eniten kansalaisia ovat huolettaneet lasten huostaanottotilanteet. Näissä yhteydenotoissa on kritisoitu kunnan sosiaalitoimen menettelyä.

Kolmanneksi yleisimpiä ovat huoltajuuskiistojen pulmat, joita syntyy vanhempien eron jälkeen. Neljänneksi suurin yhteydenottojen ryhmä on vanhempien huoli tiedotusvälineiden lapsille sopimattomista sisällöistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme