Mainos
Mainos

Lapsikaappaukset pitkittyneet ja vaikeutuneet

Vajaa puolet lasten kaappauksista saadaan Suomessa nykyisin käsiteltyä asiallisesti. Loput tapaukset ovat vaikeita ja aikaa vieviä.

Lasten sieppauksien määrä on viime vuosina Suomessa vakiintunut, mutta siepattujen lasten palauttaminen on entistä pidempi ja vaikeampi prosessi.

Kaapattujen lasten omaisten järjestön mukaan viime vuonna 20 lapsikaappauksessa vietiin yhteensä 27 lasta.

- Vajaa puolet kaappauksista saadaan käsiteltyä asiallisesti, loput ovat vaikeita ja pitkiä, sanoo Kaapatut Lapset ry:n puheenjohtaja Paavo Isaksson.

Kaikkiaan viranomaisilla oli viime vuoden lopussa vireillä yhteensä 38 uutta ja vanhaa sieppaustapausta, jotka koskivat 49:ää lasta. Näistä lapsista 28 oli vuoden lopussa ulkomaille kaapattuna.

Yhdistys vaatii hallitukselta aktiivisuutta ja taloudellista tukea lasten palauttamiseksi erityisesti Suomen ja Yhdysvaltojen välisissä tapauksissa, sillä Yhdysvallat ei ole hyväksynyt Haagin kansainvälisen lapsikaappaussopimuksen oikeudenkäyntien maksuttomuusperiaatetta. Maiden välisiä lapsikaappauksia oli viime vuonna 7.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot