Mainos
Mainos

Lapsikaappausten määrä kaksinkertaistui

Lapsikaappausten määrä kääntyi viime vuonna jyrkkään nousuun usean laskuvuoden jälkeen. Kaapatut lapset -yhdistyksen mukaan kaappaustapauksia oli viime vuonna 25, kun vuotta aiemmin niitä oli 12.

Kaikkiaan kaappaus koski viime vuonna yli viittäkymmentä lasta. Aikaisemmasta lisääntyivät erityisesti tapaukset, joissa lapsi tuotiin muusta maasta luvatta Suomeen.

Lapsikaappausten määrän lisääntymiseen on yhdistyksen mukaan vaikuttanut erityisesti monikulttuuristen avioliittojen määrän kasvu. Suomalaisissa kaappaustapauksissa on hyvin usein kyse huoltajuuskiistasta avioeron jälkeen.

Erityisen vaikeaa on lasten takaisin saaminen Venäjältä ja Pohjois-Afrikasta. Esimerkiksi Venäjä ei kuulu Haagin lapsikaappaussopimukseen, ja sieltä lapsia on lähes mahdoton saada palautettua virallista tietä.

Suomessa vietetään tänään kansainvälistä kadonneiden lasten päivää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot