Mainos
Mainos

Lapsilisät alkavat seurata hintojen nousua

Lapsilisiin ja useisiin vähimmäispäivärahoihin tulee vastedes hintojen nousua vastaavat korotukset. Eduskunta hyväksyi odotetun lainmuutoksen sisällön yksimielisesti keskiviikkona illalla.

Muutos koskee lapsilisän ohella alinta kuntoutusrahaa sekä alimpia sairaus-, äitiys-, isyys- ja vanhempainrahoja sekä lasten kotihoidon tukea ja yksityisen hoidon tukea. Ne sidotaan kuluttajahintojen muutosta seuraavaan kansaneläkeindeksiin.

Indeksisuojan puuttuminen on merkinnyt sitä, että näiden perusturvaetuuksien taso on jäänyt jälkeen hintojen noustessa.

Ansioiden kehityksessä etuudet eivät tämänkään jälkeen pysy mukana, sillä kansaneläkeindeksi korvaa vain hintojen nousua, mutta ei pysy mukana ansioiden kehityksessä.

Ensi vuonna kansaneläkeindeksi on tuomassa 0,4 prosentin korotukset siihen sidottuihin etuuksiin. Aiemmin oli arvioitu, että indeksin nousu olisi 0,8 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot