Mainos
Mainos

Lapsille edunvalvoja huoltoriitojen sovitteluun?

Käräjäoikeuksiin esitetään uudenlaista huoltoriitojen sovittelua. Sovittelussa olisi mukana lapsipsykologi tai perheterapeutin koulutuksen saanut sosiaalityöntekijä, joka valvoisi lapsen etua.

Uudistusta esittää oikeusministeriön työryhmä.

Kokeilu on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alussa Espoon, Helsingin, Oulun ja Pohjois-Karjalan käräjäoikeuksissa. Oikeusministeriön mukaan hallitus on sitoutunut kokeilun järjestämiseen, mutta sen rahoitus on vielä auki.

Lapsipsykologi tai sosiaalityöntekijä toimisi sovittelua johtavan tuomarin apuna. Hänen tärkein tehtävänsä olisi auttaa vanhempia ymmärtämään lapsen etu. Hän voisi keskustella erikseen lapsen kanssa, jos vanhemmat hyväksyvät sen.

Sovitteluun soveltuvia huoltajuusriitoja arvioidaan olevan 160 vuodessa. Oikeusministeriön mukaan sovittelu ei tule kyseeseen, jos vanhemmilla on esimerkiksi päihdeongelmia tai perheessä on väkivaltaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot