Mainos
Mainos

Lapsiperheet tarkkana – nakkeja vain kahdesti viikossa

Grillit pihisevät monien kotien pihalla useana iltana viikossa näin kesäaikaan. Grillimakkarat ja -nakit ovat monien lasten herkkuja, mutta niiden syömisessä on syytä muistaa kohtuus.

- Leikki-ikäisten ja sitä vanhempien lasten on turvallista syödä nakkeja 1-2 aterialla viikossa. Ja tässäkin on syytä muistaa kohtuus, eli ei sitten isoja kasoja pelkkiä nakkeja, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Raija Kara sanoo.

Rajoitukset on annettu useissa nakeissa ja makkaroissa olevan nitriitin vuoksi. Nitriitti on säilöntäaine, joka estää tehokkaasti monien ruokamyrkytysbakteerien kasvua. Liiallinen nitriittien saanti on taas yhdistetty joidenkin syöpien mahdolliseen lisääntymiseen.

Karan mukaan nitriitin ohella on tärkeää muistaa, että nakeissa ja makkaroissa on pienen lapsen elimistölle hurjasti suolaa. Myös tämän vuoksi nakkeja kannattaisi nauttia vain ohjeistuksen mukaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme