Mainos
Mainos

Lapsiperheiden lakisääteistä kotipalvelua ei juurikaan saa

Lailla turvattu kuntien tarjoama kotipalvelu on siirtynyt yhä enemmän lapsilta vanhuksille.

Lapsiperheiden kotipalvelun saajien määrä on tippunut 20 vuodessa alle viidesosaan. Osa kunnista on kiertänyt lakia tarjoamalla kotipalvelua vain lastensuojelun asiakkaille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Johanna Lammi-Taskula kertoo, että pienemmissä kunnissa joudutaan priorisoimaan ketkä apua saavat.

- Lapsiperheet tietävät, että sitä on turha kysyäkään.

Kunnissa järjestöt pyrkivät paikkaamaan kuntien puutteita lapsiperheiden kotipalvelussa.

- Me alamme olla äärirajoilla siinä, pystytäänkö enää ylläpitämään tätä toimintaa, kertoo Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan toiminnanjohtaja Pia Metsähuone.

Lain turvaamaa kotipalvelua tulkitaan kirjavasti. Osassa Suomen kunnista palvelua ei tarjota laisinkaan, kun taas toisissa kunnissa taso on jopa kolminkertainen valtakunnalliseen tasoon nähden.

Katso Joonas Lepistön juttu:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot