Mainos
Mainos

Lapsiperheiden saaman kotiavun määrä romahtanut

Lapsiperheiden saaman kotiavun määrä on laskenut 90-luvun alun 80 000:sta 20 000:een, kertoo aamun Helsingin Sanomat. Lasten huostaanottojen lisääntyessä kotiavun järjestäminen siirtyy yhä enemmän järjestöjen ja seurakuntien vastuulle.

Lapsiperheiden saaman kotiavun määrä on romahtanut. Kun kunnallisia kodinhoitajia oli lapsiperheiden käytössä vielä 1990-luvun alussa 80000, vuosikymmenen lopussa määrä oli supistunut 20000:een, Helsingin Sanomat kirjoittaa tiistaina.

Kotiavun järjestäminen pikkulasten perheisiin on siirtynyt yhä enemmän järjestöjen ja seurakuntien vastuulle. Ne pystyvät kuitenkin vastaamaan vain pieneen osaan avuntarpeesta.

Huostaanotot ja muut kriisitoimet ovat lisääntyneet samaan aikaan kun kotiavun ja ennaltaehkäisevän perhetyön määrä on vähentynyt.

Sopimuksia lasten huollosta tehdään nykyisin lähes kolme kertaa enemmän kuin runsas kymmenen vuotta sitten.
Lapsiperheet ovat myös köyhtyneet samaan aikaan kun ns. kevyet tukipalvelut ovat vähentyneet, muistuttaa tutkimusprofessori Marjatta Bardy Stakesista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme