Mainos
Mainos

Lapsiperheitä ohjataan varhaiskasvatukseen – lastentarhaopettajat eivät tahdo kuitenkaan pysyä alalla

Varhaiskasvatuksen laadun kannalta tärkeä kysymys on henkilöstön riittävyys.

Varhaiskasvatuksen professori Marja-Leena Laakso toteaa, että yleinen ongelma on, etteivät lastentarhaopettajiksi kouluttautuneet tahdo pysyä alalla. Samaa sanoo JHL:n sopimustoimitsija Minna Pirttijärvi.

– Tällä hetkellä tilanne on se, että ammatillista henkilöstöä, kuten lastenhoitajia ja päivähoitajia saadaan hyvin ja heitä riittää, mutta lastentarhaopettajia on vaikeampi saada esimerkiksi Uudenmaan alueella ja ruotsinkielisillä alueilla, Pirttijärvi sanoo.

Laakso selittää, että lastentarhaopettajien alanvaihtointoon vaikuttavat palkkaus ja ammatin arvostus.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) toivoo, että varhaiskasvatuksen vetovoimaa ammattina nostetaan. Palkkataso on hänen mukaansa työmarkkinakysymys.

Grahn-Laasonen kertoo, että lastentarhanopettajien yliopistokoulutukseen on kehysriihessä varattu 28 miljoonan euron määräraha, jolla hänen mukaansa voidaan vastata ammattilaisten tarpeeseen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot