Mainos
Mainos

Lapsista pelien englanti ei ole oikeaa englantia

Alakouluikäiset oppilaat eivät koe vapaa-ajallaan käyttämänsä englannin kielen olevan oikeaa englantia.

Uuden väitöstutkimuksen mukaan lapset kokevat, että oikeaa englantia opitaan vain koulussa kirjoista lukemalla. Tietokonepelien tai elokuvien englannilla ei nähty olevan yhteyttä kielen oppimiseen tai käyttämiseen.

Lapset kokivat käyttäneensä kieltä lähinnä silloin, kun olivat puhuneet sitä ulkomailla tai jonkun ulkomaalaisen kanssa. Englannin kielen kirjallisille taidoille ei keksitty suurtakaan käyttötarkoitusta.

Tutkijan mukaan kieltenopetuksessa pitäisi ottaa nykyistä enemmän huomioon myös lasten oma kokemusmaailma sekä rakentaa siltoja koululuokan ja oppilaiden arkielämän välille. Näin myös oppilaiden näkemyksiä kielen käytön laajuudesta saataisiin avarrettua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot