Mainos
Mainos

Lapsitapaamisiin tarkoitetut tilat puuttuvat osasta vankiloita

Lapsen mahdollisuudet tavata vankilassa olevaa vanhempaa vaihtelevat paljon vankiloittain, kerrotaan Kriminaalihuollon tukisäätiöstä (Krits).

Esimerkiksi osasta suljetuista vankiloista puuttuvat yhä kokonaan lapsitapaamistilat, joissa lapsi voi koskettaa vanhempaansa. Kritsissä on arvioitu, että Suomessa on lähemmäs 8 000 alaikäistä vangin lasta.

– Meillä on paljon vankiloita, joissa käydään tapamassa pleksin takaa, sanoo Kritsin lapsi- ja perhetyön koordinaattori Tarja Sassi.

Tällöin lapsi voi olla vanhempansa sylissä vain valvomattomissa perhetapaamisissa, joita saa tavallisesti 4–6 viikon välein.

– Se on valtavan pitkä aika lapsen näkökulmasta, Sassi sanoo.

Nyt Rikosseuraamuslaitos pyrkii parantamaan lasten edun huomioimista tuoreella linjauksella. Sen mukaan alaikäisille lapsille on tarjottava mahdollisuus tapaamisiin, joissa koskettaminen on sallittua.

– Pieni lapsi ei voi ymmärtää, miksi hän ei saa koskea isäänsä tai miksi hänen pitäisi istua paikallaan, sanoo linjaustyöryhmän puheenjohtaja Karoliina Taruvuori.

Lisäksi valvomattomien tapaamistilojen käyttöä on lisättävä.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme