Mainos
Mainos

Lapua veloitti asiakirjoista kohtuuttomasti

Lapuan kaupunki ei saa periä asiakirjatulosteista valtuuston vahvistamia maksuja. Valtuusto ylitti toimivaltansa, ja päätös on lainvastainen, totesi Vaasan hallinto-oikeus.

Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan asiakirjoista alettiin periä tuntuvia maksuja vuoden 2007 alusta alkaen. Yksi tulostesivu maksoi pyytäjälle kaksi euroa tulosteiden määrästä huolimatta.

Oikeuden mukaan isoista tulostemääristä asiakkaalle koituva lasku ei vastaa kopiointikustannuksia. Maksun pitäisi vastata enintään viranomaisille aiheutuvien kustannusten määrää.

Oikeus muistuttaa, että korkea hinnoittelu vaarantaa perustuslaissa turvatun julkisuusperiaatteen. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta tai tallenteesta, mutta kohtuuttomat maksut heikentävät ihmisten tiedonsaantioikeutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot