Mainos
Mainos

Lasertulostimista pienhiukkaisia ilmaan

Hiukkasten terveyshaitoista ei ole vielä tietoa, mutta huoneilmaa kannattaa tuulettaa tulostimia käytettäessä.

Työterveyslaitoksen tutkimus vahvistaa epäilyjä, joiden mukaan lasertulostimilla tulostettaessa ilmaan vapautuu ultrapieniä hiukkasia. Hiukkasten terveyshaitoista ei ole vielä tietoa, mutta tulostimia käytettäessä kannattaa huolehtia hyvästä huoneilman tuuletuksesta.

-Mitään erityisjärjestelyjä ei kuitenkaan tarvita, vaan normaali hyvä toimiston ilmanvaihto riittää, sanoo tutkimusta Työterveyslaitoksella vetänyt tiimipäällikkö Timo Tuomi.

Työterveyslaitos testasi kolmea uutta, yleisesti käytössä olevaa lasertulostinta koekammiossa. Kaikissa tulostimissa 200 arkin tulostuksen aikana kammion pienhiukkaspitoisuus nousi selvästi puhtaaseen ilmaan verrattuna.

Työterveyslaitoksen tutkimuksessa ei pystytty selvittämään hiukkasten alkuperää tai koostumusta, vaan lisätutkimuksia tarvitaan.

Lasertulostimien pienhiukkaspäästöistä kertoi syksyllä julkaistu australialaistutkimus, jossa verrattiin 62 lasertulostimen päästöjä. Tutkimuksen mukaan erityisen paljon pienhiukkasia vapautuu, kun tulostetaan grafiikkaa ja kuvia ja kun mustekasetti on uusi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme