Mainos
Mainos

Laskettelukeskukset profiloituvat – eri kansallisuuksilla omat suosikit

Laskettelukeskukset profiloituvat ulkomaalaisten matkailijoiden silmissä. Venäläiset ja britit ovat jo Pohjois-Suomen keskusten vakioasiakaskuntaa, mutta eksoottisempien turistien keskussuosikit vaihtelevat.

Saariselän laskettelukeskukseen saapuu hiihtokoulun vetäjä Paavo Jokisen mukaan paljon japanilaisia, Luoston rinteillä taas näkyy rinnepäällikkö Aimo Koistisen mukaan ympäri vuoden ranskalaisia.

Ylläkselle löytävät tiensä markkinointipäällikkö Aki Rundgrenin mukaan niin hollantilaiset, saksalaiset kuin sveitsiläisetkin.

Aasialaisia ja keskieurooppalaisia kiinnostavat Lapin luonnon eksotiikka ja erityisesti revontulet, kertovat Rundgren ja Jokinen. Puiden oksilla riippuva tykkylumi, kaamos, luonnon puhtaus ja vuodenaikojen vaihtelu herättävät ihmetystä.

– Yhä enemmän on matkailijoita, jotka eivät osta lainkaan hissilippua, vaan enemmän kiinnostavat moottorikelkkailu, porot ja husky-ajelut, sanoo Rundgren.

Erityisesti britit hakevat lomaltaan muutakin kuin laskettelua: he suosivat pakettimatkoja, joihin kuuluu esimerkiksi porojen tiirailua ja vierailu joulupukin pajalla. Britit ovat myös hiihtokoulujen suurkuluttajia, kertovat Jokinen ja Koistinen.

– Monelle britille se on ensimmäinen kerta, kun he pääsevät kokeilemaan suksia jalkaansa, sanoo Koistinen.

Venäläiset suuntaavat kokeneempina hiihtomiehinä usein vaativampiin laskettelurinteisiin – Jokisen mukaan venäläiset eivät poistu hotellilta juuri muualle kuin rinteeseen.

Sveitsiläiset ja muut keskieurooppalaiset suosivat Rundgrenin mukaan maastohiihtoa.

Ylläs ja Saariselkä järjestävät mainoskampanjoita Venäjällä, mutta muuten ulkomaalaiset turistit löytävät Suomen rinteisiin pitkälti yhteistyötä tekevien matkatoimistojen kautta. Myös sosiaalisella medialla ja suusta suuhun kulkevilla suosituksilla on oma merkityksensä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme