Mainos
Mainos

Lasketteluvälinevarkaudet kasvussa

Lasketteluvälineitä varastetaan hiihtokeskuksista yhä enemmän. Pelkästään Rukalla laskuvälineitä anastetaan vuosittain kymmeniä. Sekä vakuutusyhtiöiden että poliisin mukaan lukkoja käytetään aivan liian vähän.

Komisario Kari Karppinen Kuusamon poliisilaitokselta kertoo, että etenkin hiihtoloma-aikaan kun hiihtokeskuksissa on paljon ruuhkaa välineitä katoaa useammin.

- Sieltä tungoksestahan se rikoksentekijä sen tilanteensa helpoiten keksii, kertoo Karppinen

Vartioimattomat lasketteluvälineet ovat vorolle helppo saalis. Joskus autoon lastataan jopa telineellinen suksia ja lautoja.

Varkaat ovat erittäin laatutietoisia ja Karppisen mukaan varas valitsee helposti eteenpäin myytävät välineet, eli käytännössä mahdollisimman arvokkaat.

Lukitsemattomista välineistä ei korvauksia

Keskieuroopan hiihtokeskuksissa välinevarkaudet ovat olleet arkipäivää jo pidemmän aikaa ja näin ollen siellä lukot ovat olleet suosituksena jo vuosia. Suomessa tähän on herätty vasta lähiaikoina, sillä vakuutusyhtiöt eivät välttämättä korvaa varastettuja laskuvälineitä, jos niitä ei ole lukittu.

Mika Laapotti vakuutusyhtiö Pohjolan korvauspäällikkö vertaisi lasketteluvälineitä polkupyöriin.

- Sitä tuhannen euron pyörää ei todellakaan jätetä lukitsemattomana ulos, vaan se aina lukitaan. Miten sukset poikkeaa tästä asiasta millään tavalla?

Myös vuokravälineitä kannattaa pitää silmällä, sillä ne ovat vuokraajan omalla vastuulla ja lasku kadonneista välineistä voi olla korkea.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot