Mainos
Mainos

Lasku lumitöistä voi nousta kymmeniin tuhansiin euroihin

Runsasluminen talvi teki lumenluonnin ammattiosaajista hetkellisesti superkysyttyjä ja se näkyy hinnoissa.

Varsinkin kattolumitöiden osalta isännöintitoimistoilla oli vaikeuksia saada urakoita teetetyksi tammi-helmikuun aikana. Kattojen putsaaminen lumesta oli kuitenkin välttämätöntä, eikä kustannuksista ollut varaa tinkiä.

- Lasku tammi-helmikuussa tehdyistä lumen tiputuksista ja poisviennistä voi kantakaupungissa sijaitsevalle kerrostaloyhtiölle nousta kymmeniin tuhansiin euroihin, isännöitsijä Mikko Astala kertoo.

Kysyntäpiikki on aiheuttanut myös ylihinnoittelua. Lumiurakoitsijat tietävät, että talonyhtiöiden on päästävä lumesta eroon. Mitä hankalampi kohde, sitä korkeampi hinta.

- Valitettavasti on myös sitä, että isännöitsijöille tulee laskuja joissa lumenluojan kohdalla veloitus on ammattipeltisepän luokkaa.

Kattolumikausi lähenee loppuaan kevään lähestyessä, ainakin eteläisessä Suomessa. Kiinteistöliittoa huolestuttaa poikkeuksellisen runsaslumisen talven jälkeen sulavat kinokset.

- Lumikasat pitäisi nyt ehdottomasti siirtää kaikkien talojen seinustoilta. Kunnallistekniikan puolesta olisi toivottavaa, että viemäröinti pysyy kaikkialla niin tehokkaana, että se pystyy käsittelemään suuret määrät sulavettä, tutkimusjohtaja Mauri Marttila sanoo.

Lumen poistaminen seinustoilta ja pihapiiristä on kaupunkien ydinkeskustoissa ollut varsin haastavaa. Syy tähän on se, että kaupunkien lumenkaatopaikat ovat täyttyneet yli äyräiden. Helsingin kantakaupungissa töitä on entisestään vaikeuttanut sisäpihojen ahtaus.

Katso Pauli Poutasen juttu (Kymmenen uutiset 10.3.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot