Mainos
Mainos

Laskuvarjohyppääjillä vaikeuksia Utissa

Viisi Utin Jääkärirykmentin laskuvarjohyppääjää joutui tekemään hätähypyn 800 metrin korkeudesta lentokoneen moottorin rikkouduttua aamulla Utissa. Hyppääjät selvisivät kentälle loukkaantumatta, ja kone lentäjineen maahan moottori pahasti vaurioituneena.

Tarkkuushyppyjoukkue oli kello 07.10 aikaan noin 800 metrin korkeudessa nousussa Utin Lento Oy:n Imatran Laskuvarjokerholta vuokraamalla ja edelleen puolustusvoimille vuokratulla Cessna C-206 pienkoneella puolustusvoimien lajileirillä Utissa. Normaalisti tapahtuneen startin jälkeen kone jatkoi kohti 1000 metrin suunniteltua hyppykorkeutta, kun sen moottori rikkoontui.

Hyppääjät päättivät tehdä toimintaohjeiden mukaisen hätähypyn päävarjolla. He poistuivat koneesta noin kolmen sekunnin välein ja laskeutuivat turvallisesti lentokentän pohjoispuolelle pellolle. Keventynyt kone pystyi liitämään Utin kentälle ja suoritti laskun pääkiitoradalle. Sen moottorista tulivat öljyt ulos ja kojelaudasta nousi savua. Moottorin todettiin vaurioituneen pahasti. Sen kampiakselin kiertokangen alapään kiinnitys oli irronnut ja kampi tullut moottorista ulos.

Utin Jääkärirykmentillä ei ole vaatimuksia tapauksen suhteen, kun kaikki sen hyppääjät pääsivät turvallisesti maahan. Muuten tapauksen tutkimukset jatkuvat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme