Mainos
Mainos

Lasten ahdistelu internetissä lisääntynyt

Niin sanottu grooming-ilmiö on yleistynyt. Grooming alkaa yleensä hienovaraisen tutustumisen kautta esimerkiksi internetissä, mutta pian keskustelut muuttuvat seksuaalissävytteisiksi.

Lasten ahdistelu teksiviestien ja internetin avulla on yleistynyt, kertoo Kaleva. Lehden mukaan Suomeen on rantautunut grooming-ilmiö, jossa hyväksikäyttäjä saa lapsen täydelliseen valtaansa psykologisen manipuloinnin kautta. Tämä tapahtuu taivuttelun ja viettelyn avulla esimerkiksi internetissä.

Grooming alkaa usein hienovaraisesti tutustumisen kautta, mutta normaalit keskustelut muuttuvat seksuaalissävytteisiksi.

EU:ssa valmistellaan päätöstä tällaisen käytöksen kriminalisoimiseksi. Suomessa oli jo ennen vuotta 1998 rikoslaissa kohta lapseen kohdistuvasta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasta käytöksestä, mutta nykyinen laki ei kata kaikkia seksuaalisen hyväksikäytön tekomuotoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot