Mainos
Mainos

Lasten elintavat nostavat selkäsairauksien riskiä

Lapsiin ja nuoriin kohdistettu valistus on turhan vaatimatonta, sanoo ylilääkäri Heliövaara. Selkävaivat ovat tärkein työkyvyttömyyseläkkeiden syy.

Lasten ja nuorten epäterveelliset elintavat nostavat selkäsairauksien riskiä ja ovat näin vakavasti otettava uhkatekijä myös kansantalouden näkökulmasta.

Tätä mieltä on kansanterveyslaitoksen ylilääkäri Markku Heliövaara.

Selkävaivat ovat tärkein työkyvyttömyyseläkkeiden syy. Heliövaara ihmetteleekin selkäsairauksien vähäistä huomioimista koulujen opetusohjelmassa ja kouluterveydenhuollossa.

Selkäsairauksia voi torjua terveellisimmillä elintavoilla, mutta koululaisille kohdistettu valistus on vaatimatonta. Ylilääkärin mukaan nuorilla selkäsairauksien riskiä lisäävät esimerkiksi yhä useammat tietokoneen ääressä vietetyt tunnit, väärä työasento sekä tupakointi.

Tällä viikolla alkaa valtakunnallinen Selkäviikko.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot