Mainos
Mainos

Lasten hampaiden terveydessä yksilöllisiä ja alueellisia eroja

Lasten ja nuorten hampaiden kunto on alkanut vähitellen taipua huonompaan suuntaan.

Lasten ja nuorten hampaiden terveyden suotuisa kehitys on pysähtynyt 1990-luvun puolivälissä ja kouluikäisillä näkyy merkkejä jopa sen kääntymisestä huonompaan suuntaan.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälän mukaan syytä huoleen on, vaikka tilanne on parempi kuin pari-kolmekymmentä vuotta sitten. Lisäksi lasten ja nuorten hampaiden terveydessä on suuria yksilökohtaisia ja alueellisia eroja.

Nykyisin useimpien koululaisten hampaat ovat kuitenkin niin terveet, että hammashoidossa voidaan käydä aikaisempaa harvemmin yksilöllisesti määräytyvin hoitovälein. Hyssälä muistuttaa kuitenkin, että suun ja hampaiden tutkimukseen pitää päästä useamminkin, jos se on tarpeen.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä otti kantaa kouluikäisten lasten hammashoitoon avatessaan Terve kouluympäristö -seminaarin tänään Helsingissä. Sosiaali- ja terveysministeriön, Kansanterveyslaitoksen ja Suomen Hammaslääkäriliiton seminaarissa käsitellään koululaisten ravitsemusta ja suun terveyttä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme